5 Δεκ 2013

Χριστούγεννα στη Λευκωσία

Ένα εορταστικό χρώμα αποκτά η Λευκωσία για να υποδεχθεί τα φετινά Χριστούγεννα! Σε διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Λευκωσίας ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ανακοίνωσε το πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων.

Οι φετινές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 6 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2014 και θα περιλαμβάνουν πολλά εορταστικά δρώμενα σε όλη την πόλη. Μια ιδιαίτερη διοργάνωση γίνεται στη Λεωφόρο Μακαρίου. Η Λεωφόρος Χριστουγέννων, μία πρωτοβουλία του δικτύου εθελοντών Λευκωσιάζω σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκωσίας, μεταμορφώνει τη Λεωφόρο Μακαρίου από τις 6 Δεκεμβρίου 2013 μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2014, σε μια μικρή Χριστουγεννιάτικη πόλη, με ξύλινα σπιτάκια, χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και πολλές δραστηριότητες.

Τα εγκαίνια της Λεωφόρου Χριστουγέννων θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 5μμ, ενώ το εορταστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει από τις 4μμ και θα περιλαμβάνει χορωδίες, παρέλαση φιλαρμονικής, χορευτικό και μια ιδιαίτερη άφιξη Άγιου Βασίλη! Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου από τον Προμαχώνα Ντ Αβίλα (Δημαρχείο Λευκωσίας) θα γίνει η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και της πόλης με μουσικό πρόγραμμα από τη Μικτή Χορωδία Δημοτικών Σχολείων και τη φιλαρμονική. Εκδηλώσεις στην οδό Στασικράτους 13 – 15 Δεκεμβρίου, στην οδό Θεμιστοκλή Δέρβη 16 – 22 Δεκεμβρίου , στο Πολυεργαστηριακό της Χρυσαλινιώτισσας στις 16 Δεκεμβρίου, στην Πλατεία Φανερωμένης από τις 20 μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου ενώ έχει ήδη λειτουργήσει η γνωστή σε όλους Παραμυθούπολη η οποία θα λειτουργεί μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου