23 Οκτ 2013

Φοιτητική ταυτότητα και κάρτα νέων

Στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που χαρακτηρίζουν την εποχή που διανύουμε, είναι πάντα θετικό να βρίσκουμε τρόπους και προτάσεις που μπορούν να εξομαλύνουν τις δυσκολίες. Η κάρτα νέων και η φοιτητική ταυτότητα αποτελούν 2 τέτοιους τρόπους. Η Κάρτα Νέων είναι μία Εκπτωκάρτα για νέους ηλικίας 13-30 χρόνων. Μπορείς τώρα να αποκτήσεις την εκπτωτική Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων με μόνο €10 το χρόνο και να εξασφαλίζεις τα ίδια ωφελήματα και πλεονεκτήματα με τους υπόλοιπους νέους της Ευρώπης.
Με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων (European Youth Card) απολαμβάνεις:
1. Εκπτώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες των Εταιρειών/Καταστημάτων που έχουν επικολλημένο στη βιτρίνα τους το έμβλημα της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων.
2. Δωρεάν αποστολή του καταλόγου της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων με τις εκατοντάδες καταστήματα και υπηρεσίες που παρέχουν εκπτώσεις, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες, σε εύχρηστο μέγεθος.
3. Ενημέρωση για προγράμματα και εκδηλώσεις του ΟΝΕΚ
4. Συμμετοχή σε συνέδρια και κατασκηνώσεις στο εξωτερικό.
5. Παραχώρηση δωρεάν ή μειωμένων εισιτηρίων για συναυλίες που πραγματοποιούνται στην Κύπρο.

Η Ευρωπαϊκής Κάρτα Νέων  είναι ένας Πανευρωπαϊκός θεσμός που ισχύει σ’ όλες σχεδόν τις Ευρωπαϊκές χώρες και υποστηρίζεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Σήμερα οι κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων ανέρχονται στα 4.3 εκατομμύρια. Αποκτώντας την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων, απολαμβάνεις σημαντικές εκπτώσεις σε πάνω από 100.000 καταστήματα/επιχειρήσεις σε 42 χώρες της Ευρώπης και σε περισσότερα από 500 καταστήματα/επιχειρήσεις στην Κύπρο.

Με τη Φοιτητική Ταυτότητα το πράγμα γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον.Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εκδίδει ΔΩΡΕΑΝ την Φοιτητική Ταυτότητα που είναι συνδεδεμένη με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων σε όλους τους φοιτητές εσωτερικού και εξωτερικού που φοιτούν σε Αξιολογημένα-Πιστοποιημένα Προγράμματα Σπουδών. Η Φοιτητική Ταυτότητα, αναγνωρίζει επίσημα την ιδιότητα σου ως φοιτητής και ταυτόχρονα απολαμβάνεις όλες τις εκπτώσεις και τα προνόμια που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων όπου και αν σπουδάζεις στην Ευρώπη και επί πλέον αποκτάς και την κάρτα νοσηλείας.
Με την Φοιτητική Ταυτότητα (European Youth Card Student) απολαμβάνεις:
1. Δωρεάν Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη στα Δημόσια Νοσοκομεία της Κύπρου.
2. 50% έκπτωση στα εισιτήρια εισόδου στον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου.
3. 30% έκπτωση στα εισιτήρια εισόδου στους ποδοσφαιρικούς αγώνες της ΚΟΠ.
4. Οι φοιτητές εξωτερικού (Ευρώπη) μπορούν να εξασφαλίζουν μειωμένες τιμές σε τρένα, μουσεία, θέατρα, πολυκαταστήματα κ.ά.
5. Όλα τα ωφελήματα της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να αποταθείς στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, τηλ.: 22402615 από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 7:30 μέχρι τις 15:00.

Πηγή:Euro26

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου