18 Οκτ 2013

Οικονομικό παιδικό θέατρο

Είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι παίζονται όμορφες παραστάσεις θεάτρου για παιδιά. Το θέατρο μπορεί να διασκεδάσει αλλά και να μορφώσει μέσα από τα μηνύματα που περνάει. Αποτελεί μια εξαιρετική ιδέα για να σας βοηθήσει να περάσετε εποικοδομητικά το χρόνο σας μαζί με τα αγγελούδια σας. Υπάρχουν αρκετές επιλογές για το σαββατοκύριακο που έρχεται και με μεγάλη χαρά σας τις παρουσιάζουμε σε τυχαία σειρά.

Ο Τρελαντώνης της Πηνελόπης Δέλτα, από τα δημοφιλέστερα παιδικά αναγνώσματα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, αφηγείται το συναρπαστικό καλοκαίρι που έζησαν η Πηνελόπη Δέλτα και τα αδέλφια της, στο σπίτι του θείου Ζωρζή και της θείας Μαρριέτας στον Πειραιά. Τέσσερα μικρά παιδιά θα φέρουν τα πάνω κάτω και θα κλονίσουν την ισορροπία των ενηλίκων, με την αφέλεια και τις αταξίες τους. Κι ανάμεσά τους ο Αντώνης, που κατορθώνει με τη ζωηράδα του, τις σκανδαλιές του και το ταπεραμέντο του να κάνει την κάθε μέρα τους ξεχωριστή: περίπατοι στη θάλασσα, επεισοδιακά μαθήματα αγγλικών, ζημιές, καυγάδες, τιμωρίες. Παράσταση το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 16:00 με τιμή εισόδου 6 ευρώ στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας στο Δημοτικό Κήπο στην Λεωνίδα Κιούπη (τηλ 24665795).

Το πρώτο έργο για την νέα σεζόν από το θέατρο Μασκαρίνι θα είναι το γνωστό και πολυαγαπημένο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, -Τα καινούργια ρούχα του Βασιλιά-, σε μια μοναδική διασκευή της Δήμητρας Νικολαΐδου. Την σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ο Νίκος Νικολαΐδης, τη μουσική ο Στυλιανός Γερασίμου και το σχεδιασμό των σκηνικών και των κουστουμιών έχει αναλάβει η Κωνσταντίνα Ανδρέου. Φιλοδοξία της θεατρικής ομάδας είναι να προσφέρει στα παιδιά όχι μόνο ψυχαγωγία αλλά και σωστή θεατρική εκπαίδευση, προβάλλοντας μέσα από τα κλασσικά παραμύθια διδακτικά μηνύματα. Παράσταση το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 16:00 με τιμή εισόδου 5 ευρώ στο Μαρκίδειο Θέατρο στη Πάφο (οδός Ανδρέα Γερούδη 27, τηλ 26932571).

Οι ηθοποιοί Νικολέττα Βερύκιου και Έλενα Παυλίδου αφηγούνται και αναπλάθουν με κάθε πρόσφορο σκηνικό μέσο το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν “Η Βασίλισσα του Χιονιού”. Με την χρήση ενός μικρού σκηνικού που εντάσσει τα παιδιά στη διαδικασία της δραματοποίησης, η παράσταση αφηγείται τις περιπέτειες της μικρής Γκέρντας, στην αναζήτηση του Κέι, του αδελφικού φίλου της, ο οποίος χάθηκε ακολουθώντας κάποτε τη μυστηριώδη βασίλισσα του Χιονιού. Τα εμπόδια που συναντά το νεαρό κορίτσι γίνονται τα στάδια που περνά μέχρι την ενηλικίωσή του. Η παράσταση «Η Βασίλισσα του Χιονιού» προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία μιας διαφορετικής προοπτικής θέασης, καθώς κάθονται σε ημικύκλιο στο πλάι και μπροστά από το μικρής κλίμακας σκηνικό και πολύ κοντά στις ηθοποιούς. Έχουν έτσι μια άμεση επαφή με την θεατρική δράση και τη δυνατότητα για μεγαλύτερη συμμετοχή στο δρώμενο. Επιπλέον μικρά διαδραστικά στοιχεία εντείνουν το βιωματικό χαρακτήρα του έργου. Παράσταση το Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 11:00 στην αίθουσα Καστελλιώτισσα Πύλη Πάφου (Αγίου Μάρωνα) στη παλαιά Λευκωσία. Τιμή εισόδου 5 ευρώ και κρατήσεις στα τηλέφωνα 99849598 - 99429638.
Περισσότερες πληροφορίες στο cyprusevents.net από όπου και ενημερωθήκαμε για τις παραστάσεις.

Πηγή:Cyprus Events

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου