10 Οκτ 2013

8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Κυπριακό Φεστιβάλ θεωρείται το μεγαλύτερο σε καλλιτεχνική αξία ανεξάρτητο κινηματογραφικό γεγονός της ευρύτερης περιοχής, που ξεπερνώντας τα γεωγραφικά όρια της Κύπρου αναδεικνύεται σε ένα δρώμενο με παγκόσμιο αντίκτυπο με αιτήσεις για συμμετοχή από 95 χώρες! Φέτος θα λάβει χώρα από τις 18 έως τις 28 Οκτωβρίου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Θα προβληθούν συνολικά 80 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, ανεξάρτητες παραγωγές από 26 χώρες στις αίθουσες UNESCO και CINE STUDIO του πανεπιστημίου. Στο φετινό φεστιβάλ θα προβληθούν η ταινία μεγάλου μήκους του Κυπρίου σκηνοθέτη Στεφάν Γεωργίου Dead Cat (2013) στις κατηγορίες “Χρυσή Αφροδίτη” και “Νόστιμον Ήμαρ”, καθώς και οι μικρού μήκους ταινίες Auftact(2013) της Ιωάννας Τσιλίδου, Cookies(2013) του Ανδρέα Σιειτάνη και Swinger (2013) του Νικόλα Παπαδημητρίου. Το CYIFF έχει θεσπίσει διεθνώς από την ίδρυση του:
α) το «Νόστιμον Ήμαρ», κατηγορία ταινιών σχετική με σκηνοθέτες ελληνικής / κυπριακής καταγωγής που ζουν στο εξωτερικό,
β) το "CYIFF Got Talent" κατηγορία για τους κινηματογραφιστές με την πρώτη τους ταινία μικρού μήκους, 
γ) το “CYPRESS Veteran's Award”, το βραβείο έμπειρου σκηνοθέτη από επιτροπή διακριτών δημοσιογράφων, και
δ) από φέτος το “CYIFF Rising Star”, διάκριση σε εξαιρετικά ταλαντούχο ανερχόμενο σκηνοθέτη, όπως τον Ολλανδό Rene Howen για τις δύο πρώτες ταινίες του μεγάλου μήκους Foreigners (2012) και Heroin (2013) . Ο σκηνοθέτης θα παραστεί στις προβολές.

Οι προβολές είναι με ελεύθερη είσοδο 5μμ-8μμ στην αίθουσα UNESCO, ενώ στο CINE STUDIO προβάλλονται δύο ταινίες μεγάλου μήκους καθημερινά 8μμ και 10μμ με ημερήσιο εισιτήριο 5 ευρώ. H Κάρτα Γενικής Εισόδου στοιχίζει 25 Ευρώ. Οι ξενόγλωσσες ταινίες έχουν ελληνικούς υπότιτλους. Αξίζει να παραστούμε και να απολαύσουμε τη μαγεία. Αν θέλεις να δεις το πρόγραμμα μπορείς να επισκεφτείς τη σελίδα του φεστιβάλ.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου